Në vizitën e tij në Bosnjë-Hercegovinë, Zëvendëspresidenti i European Commission Schinas, theksoi mbështetjen e plotë të EU-së për menaxhimin e migracionit News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

14/10/2022

Në vizitën e tij në Bosnjë-Hercegovinë, Zëvendëspresidenti i European Commission Schinas, theksoi mbështetjen e plotë të EU-së për menaxhimin e migracionit

Zëvendëspresidenti i European Commission , Margaritis Schinas, vizitoi Bosnjë-Hercegovinën si pjesë të një vizite në katër vende të Ballkanit Perëndimor me qëllim angazhimin me partnerët në rajon, njohjen më të mirë të situatës në terren dhe eksplorimin e mundësive për adresimin e numrit në rritje të kalimeve të paligjshme në kufi përgjatë itinerarit të Ballkanit Perëndimor, në frymën e partneritetit dhe bashkëpunimit.

 

Gjatë vizitës së tij në Bosnjë-Hercegovinë, Zëvendëspresidenti Schinas njoftoi projektin e ri, me vlerë 39.5 milionë euro, i përqendruar te mbështetja e Bosnjë-Hercegovinës lidhur me flukset e përziera të migracionit dhe menaxhimin kufitar. Si pjesë e turit në Bosnjë-Hercegovinë, ai vizitoi edhe një qendër pritjeje që strehon migrantët e paligjshëm në Ušivak, pranë Sarajevës. Krahas takimit me migrantët atje, Zëvendëspresidenti Schinas pati mundësinë të vëzhgonte kushtet e përmirësuara në qendër, falë mbështetjes së EU-së, duke përfshirë një dhomë rrobaqepësie në këtë qendër, e cila ishte pikënisja e një marke të re të suksesshme mode të drejtuar nga migrantët, ‘No Nation Fashion’.

(Lexoni më shumë)

Burimi: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotografitë: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.