BE-ja mbështet segmentin përfundimtar të Korridorit Trans-Ballkanik të Elektricitetit në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

3/02/2023

BE-ja mbështet segmentin përfundimtar të Korridorit Trans-Ballkanik të Elektricitetit në Serbi

Më 23 janar, Ministrja e Minierave dhe Energjisë së Serbisë, Dubravka Đedović, Drejtori i zyrës së Bankës Gjermane për Zhvillim (KfW) në Beograd, Rüdiger Hartmann, Ministrja e Integrimit Evropian, Tanja Miščević, dhe Drejtoresha e “Elektromreža Srbije”, Jelena Matejić, nënshkruan një investim prej 8.9 milionë Eurosh për vënien në zbatim të segmentit 84 km të Korridorit Trans-ballkanik të Elektricitetit në Serbi.

 

BE-ja ka kontribuar me një grant EBIF prej 11 milionë Eurosh për projektin, të plotësuar nga një hua KfW prej 30 milionë Eurosh.

 

Segmenti përfshin ndërtimin e një linje ndërlidhëse transmetimi nga nënstacioni i Bajina Bašta deri në kufirin me Bosnjën dhe Hercegovinën dhe Malin e Zi.

 

Nisja e punimeve është parashikuar në fillim të 2025-ës – pas ndërtimit të një segmentit të tretë që lidh Obrenovacin me Bajina Bašta – dhe përfundimi pritet të ndodhë në 2027-n. Tashmë janë ndërtuar njëqind e njëzet kilometra Korridor Trans-ballkanik në territorin serb, nga Pančevo deri në kufirin me Rumaninë dhe nga Kragujevaci në Kraljevo.

 

Korridori i Elektricitetit Trans-Ballkanik është pjesë eEnergy Support Package për Ballkanin Perëndimor, e nisur nga Presidenti von der Leyen më 6 dhjetor me rastin e Samitit BE-Ballkan Perëndimor.

Burimi: WBIF

Fotografitë: WBIF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.