BE-ja mbështet ndërtimin e ambienteve të reja për Fakultetin e Matematikës dhe Shkencave Natyrore në Kosovë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/03/2023

BE-ja mbështet ndërtimin e ambienteve të reja për Fakultetin e Matematikës dhe Shkencave Natyrore në Kosovë

Ambasadori i BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog dhe Rektori i Universitetit të Prishtinës (UP), Prof Dr Qerim Qerimi, inauguruan, më 23 shkurt, fillimin e ndërtimit të objekteve të reja për Fakultetin e Matematikës dhe Shkencave Natyrore (FMShN).

 

Ndërtimi i ambienteve të reja të fakultetit, me vlerë 8.9 milionë Euro, është pjesë e një programi më të gjerë të BE-së për Punësim dhe Arsim dhe është një nga projektet e shumta të infrastrukturës arsimore që ka financuar BE-ja në Kosovë. Ndërkohë që BE-ja do të financojë ndërtimin e ambienteve, Universiteti i Prishtinës do të sigurojë mobiliet dhe pajisjet e laboratorit, me vlerë 5 milionë Euro. „Ky është një tjetër investim i BE-së për arsimin në Kosovë. Nga 2007-a deri në 2022-shin, BE-ja ka investuar 85 milionë Europër zhvillimin e sistemit arsimor në Kosovë për të ndihmuar krijimin e mundësive të ngjashme me ato në BE për studentët dhe akademinë e Kosovës, dhe për të kontribuar për zhvillimin ekonomik të udhëhequr nga dija dhe krijimi i vendeve të punës”, tha ambasadori Szunyog.

 

Punimet e ndërtimit priten të kenë përfunduar deri në Qershor 2024.

Burimi: CSGD, EU Office in Kosovo

Fotografitë: CSGD, EU Office in Kosovo

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.