Në Serbi organizohet EU Green Week 2022 News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/06/2022

Në Serbi organizohet EU Green Week 2022

Ekonomia qarkulluese, zero ndotje dhe biodiversiteti janë në fokusin e EU Green Week për këtë vit që do të mbahet në Serbi nga data 30 maj deri më 5 qershor. The EU Green Week kërkon të rrisë ndërgjegjësimin rreth problemeve më të rëndësishme për mbrojtjen e mjedisit.

 

Gjatë festës, një numër eventesh dhe aktivitetesh online do të paraqesin rezultate konkrete të bashkëpunimit midis Serbisë, BE-së, shteteve të tjera anëtare dhe partnerëve të shumtë ndërkombëtarë. Eventet janë planifikuar në çdo vend të Serbisë duke përfshirë Beogradin, Čačak, Kruševac, Novi Sad dhe Niš. Agjenda e detajuar për EU Green Week në Serbi mund të gjendet këtu.

 

Çdo vit EU Green Week ofron një mundësi për të diskutuar politikën evropiane mjedisore me politikanët, ambientalistët kryesorë dhe palët e interesit nga Evropa dhe jashtë saj. Këtë vit pothuajse 300 evente janë planifikuar në Evropë, me fokus të veçantë në European Green Deal, një strategji rritje , e qëndrueshme dhe transformuese e BE-së, duke mbështetur një mënyrë më eficiente të përdorimit të burimeve dhe ambiciet e BE për t’u bërë neutralë ndaj klimës deri në vitin 2050.

 

Aktivitetet janë zbatuar në partneritet me Ministry of Environmental Protection, the Ministry of European Integration, qeveritë lokale, Ambasadën e Suedisë dhe Francës, the United Nations Development Program, the Swedish Development Agency, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), KFW Bank, the European Investment Bank dhe shumë të tjerë.

 

Bashkimi Evropian është lideri botëror për mbrojtjen e mjedisit dhe po mbështet Serbinë në rrugën e saj për një mjedis më të shëndetshëm. Me më shumë se €400 milion grante të investuara për mbrojtjen e mjedisit dhe veprimetklimatike në Serbi, BE-ja është donatori më i madh në vend për këtë fushë.

Burimi: EU Delegation to the Republic of Serbia

Fotot nga: EU Delegation to the Republic of Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.