BE dhe EBRD financojnë seksionin rrugor nga Shkupi në kufirin e Kosovës News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/07/2022

BE dhe EBRD financojnë seksionin rrugor nga Shkupi në kufirin e Kosovës

Bashkimi Evropian dhe European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) po financojnë një seksion të ri autostrade në Maqedoninë e Veriut, nga kryeqyteti, në Shkup dhe në kalimin kufitar Bllacë, afër kufirit me Kosovën. Rruga e re do të ofrojë lidhje më të shpejta dhe më të lehta për tregti dhe kalimin e qytetarëve.

 

Një grant investimi nga BE-ja me një shumë prej 20.8 milion euro, gjithashtu dhe 8.8 milion euro për bashkëpunimin teknik për përgatitjen, zbatimin dhe mbikëqyrjen e punimeve, do të plotësohet me një hua prej 167.6 milionë euro nga EBRD-ja për ndërtimin e autostradës. Seksioni strategjik i rrugës do të përmirësojë lidhjet në rajon dhe në Bashkimin Evropian. Është pjesë e arteries transportuese nga Shkupi drejt kryeqytetit të Kosovës, Prishtinës që është hasur me shtim të volumit të trafikut gjatë viteve të fundit dhe që është pjesë e një rrjeti më të madh rrugësh në Evropë që lidh Suedinë me Greqinë nëpërmjet Ballkanit Perëndimor. 

 

Autostrada me dy korsi do të jetë paralele me rrugën kombëtare ekzistuese A4, si një karrexhatë me një drejtim e ndërtuar më shumë se 50 vite më parë. Kjo do të sjellë një trafik të konsiderueshëm dhe përmirësime të sigurisë rrugore. Gjithashtu, pritet të ketë një ndikim pozitiv në punësim nëpërmjet lidhjes së zgjeruar dhe integrimit ekonomik në rajon.

Lexo më shumë)

Burimi: WBIF

Fotot nga: WBIF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.