BE-ja dhe EBRD-ja ndihmojnë shitësit serbë me pakicë të artikujve sportivë që të arrijnë më mirë klientët News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

18/07/2022

BE-ja dhe EBRD-ja ndihmojnë shitësit serbë me pakicë të artikujve sportivë që të arrijnë më mirë klientët

Një nga shitësit me pakicë më të suksesshëm të veshjeve dhe pajisjeve sportive në Serbi, Planeta Sport, e cila disponon mbi 100 dyqane ne mbarë vendin, kishte një rrjet të mirëndërtuar shitjesh, si me dyqane fizike ashtu dhe online. Kompania kërkoi asistencë nga BE-ja dhe European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) për të përmirësuar komunikimin me klientët e saj duke investuar për mjete të reja digjitale. Ndryshimet që solli projekti, së bashku me financimin nga BE-ja dhe EBRD-ja, përkuan me fillimin e pandemisë COVID-19, pikërisht në momentin kur shumicës së bizneseve iu desh të kalonin me shpejtësi te puna online.

 

Projekti përfshinte krijimin e një strategjie digjitale dhe zbatimin e softuerit të ri të marketingut dhe komunikimit. Për të arritur këtë, Planeta Sport kishte nevojë për asistencë të jashtme. Më pas, kompania kontaktoi Advice for Small Businesses programme të EBRD-së, i cili mbështet ndërmarrjet e vogla dhe të mesme duke i lidhur ato me ekspertë që ofrojnë këshilla dhe njohuri teknike. Programi mbulon një gamë të gjerë fushash, duke përfshirë strategjinë, operacionet, menaxhimin e cilësisë, raportimin financiar, eficiencën e energjisë etj. Është financuar nga Bashkimi Evropian dhe ka mbështetur aktualisht qindra biznese në Serbi.

Lexoni më shumë

Burimi: EBRD

Fotot nga: EBRD

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.