ЕУ и Европската банка за реконструкција и развој му помагаат на српски спортски малопродавач подобро да допре до купувачите News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

18/07/2022

ЕУ и Европската банка за реконструкција и развој му помагаат на српски спортски малопродавач подобро да допре до купувачите

Еден од најуспешните малопродавачи за спортска опрема во Србија, „Планета спорт“, со преку 100 продавници ширум државата, имаше добро разработена продажна мрежа како на Интернет, така и во продажните салони. Компанијата побара помош од ЕУ и Европската банка за реконструкција и развој за подобрување на комуникацијата со своите купувачи преку инвестирање во нови дигитални алатки. Промените овозможени преку проектот, заедно со финансии од ЕУ и Европската банка за реконструкција и развој, дојдоа на почетокот од пандемијата КОВИД-19; во период кога повеќето бизниси требаше да направат брз премин кон онлајн работење.

 

Проектот вклучи креација на дигитална стратегија за имплементација на нов маркетинг и комуникациски софтвер. За да го постигне ова, „Планета спорт“ имаше потреба од надворешна помош. Оттука, компанијата ја контактираше програмата „Совети за мали бизниси“, на Европската банка за реконструкција и развој, која ги поддржува малите и средни претпријатија преку нивно поврзување со експерти кои нудат совети, знаење и вештини. Програмата покрива широка палета подрачја; вклучително стратегии, операции, менаџмент за квалитет, финансиско известување, енергетска ефикасност и други. Истата е финансирана од ЕУ и веќе има поддржано стотици бизниси во Србија.

Прочитај повеќе  

Извор: EBRD

Извор на фотографии: EBRD

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.