BE miraton programin IPARD III për Malin e Zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

29/07/2022

BE miraton programin IPARD III për Malin e Zi

Komisioni Evropian ka miratuar programin IPARD III për Malin e Zi, me vlerë 63 milionë euro, për periudhën 2021-2027.  Përfitimet e ofruara nga programi IPARD III iu prezantuan publikut të gjerë në një ceremoni të organizuar në punishten e verës Patrimonio, e cila është përfituese e IPARD në Bobija, Cetinje.

 

Aktualisht Mali i Zi po përdor fondet e mbetura të disponueshme nga programi IPARD II, të cilat mund të përdoren zyrtarisht deri në fund të vitit 2023, kështu që fondet e programit të ri IPARD III do të përdoren pas këtij afati.  Në fjalimin e saj, Ambasadorja e BE-së në Mal të Zi Oana Cristina Popa përmendi më shumë se 250 investime të BE-së në bujqësi nëpërmjet programit IPARD II.

 

“Jam shumë e lumtur që sot festojmë miratimin e IPARD III.  Prodhimi bujqësor dhe agro-përpunimi në Mal të Zi duhet të përshtaten dhe përmirësohen në mënyrë që të jenë të gatshëm dhe konkurrues për tregun evropian kur vendi të bëhet anëtar i plotë i BE-së.  Programet tona IPARD ju japin një shans shtesë për të rritur prodhimin bujqësor dhe për të reduktuar varësinë nga importet e ushqimit.  Unë inkurajoj fermerët dhe agro-përpunuesit e Malit të Zi të shfrytëzojnë plotësisht IPARD II dhe IPARD III e ardhshëm, si dhe inkurajoj Ministrinë të përgatisë zbatimin e masave të reja të IPARD III dhe të tregojë se menaxhon mirë fondet dhe kërkesat e BE-së”, u shpreh Ambasadorja e BE-së në Mal të Zi Oana Cristina Popa.

Burimi: Europe House Podgorica

Fotot nga: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.