EIB ofron 1.5 milion euro grante për eficiencën e energjisë në Prishtinë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

23/06/2022

EIB ofron 1.5 milion euro grante për eficiencën e energjisë në Prishtinë

The European Investment Bank (EIB) – krahu huadhënës i BE-së – ka ofruar një grant prej 1.5 milion eurosh për ndihmë teknike nëpërmjet degës së re EIB Global për të financuar përgatitjen e projektit për zgjerimin e sistemit të ngrohjes qendrore në Prishtinë. Projekti do të sjell një sistem ngrohjeje energjitik më efikas  për qytetin, duke ndihmuar në reduktimin e ndotjes së ajrit dhe përmirësimin e kushteve të jetesës për 210,000 njerëz.

 

Ndihma teknike e EIB-së do të mbështesë zhvillimin e një plani dekarbonizimi për sistemin ngrohës në Prishtinë, përgatitjen e vlerësimeve të nevojshme të ndikimit mjedisor dhe social dhe zbatimin e projektit. Fondet janë ofruar nga EIB dhe BE për të përforcuar infrastrukturën kryesore që përmirëson jetën e njerëzve. Me qëllim mbështetjen e rritjes rezistente dhe gjithëpërfshirëse në Ballkanin Perëndimor, Banka e BE-së ofron mbështetje financiare për zhvillimin e infrastrukturës dhe të sektorit privat.

 

Që nga fillimi i pandemisë, EIB ka ofruar 70 milionë euro për Kosovën për të mbështetur rimëkëmbjen e shpejtë të bizneseve të vogla dhe ndërtimin e planeve rreth trajtimit të ujërave të zeza në Gjilan dhe Mitrovicë.

(Lexoni shumë)

Burimi: EIB

Fotot nga: EIB

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.