EIB Global viziton Malin e Zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/08/2022

EIB Global viziton Malin e Zi

Një delegacion nga European Investment Bank (EIB), banka e Bashkimit Evropian dhe dega e saj e zhvillimit e themeluar së fundmi, EIB Global, u takua me qeverinë e Malit të Zi në Podgoricë më 29 korrik. Qëllimi i tyre ishte të identifikonin projekte të reja dhe të vazhdonin bashkëpunimin e tyre të suksesshëm në zhvillimin ekonomik dhe social të vendit, si dhe anëtarësimin në Bashkimin Evropian.

 

Drejtuar nga administratori i Acting Managing, Markus Berndt, delegacioni i EIB Global takoi kryeministrin e Malit të Zi, Dritan Abazović, zëvëndëskryeministrat Jovana Marović dhe Ervin Ibrahimović, dhe ministrin e Financave Aleksandar Damjanović. Së bashku, ata biseduan mundësitë e investimit të alokuara për Malin e Zi nga Economic and Investment Plan i BE-së për Ballkanin Perëndimor, dhe mënyrat që EIB Global mund të mbështesë Malin e Zi në tërheqjen e fondeve të mundshme nga ky program dhe programe të tjera të BE-së.

 

Që nga 2020, EIB Global dhe Investment and Development Fund of Montenegro (IDF) kanë alokuar 150 milion euro në formën e një huaje më të përballueshme për të nxitur rimëkëmbjen pas pandemisë dhe dekarbonizimin e ekonomisë së Malit të Zi. Bashkëpunimi i EIB Global me IDF ka ndihmuar bizneset e vogla dhe të mesme që të rimëkëmben më shpejt nga pandemia dhe ka mbështetur tranzicionin e Malit të Zi drejtë një ekonomie qarkulluese, të gjelbër, të qëndrueshme dhe të drejtë sociale.

(Lexoni më shumë)

Burimi: EIB

Fotot nga: EIB

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.