4.65 milionë euro në mbështetje të sipërmarrjeve në komunitetet rome News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/04/2022

4.65 milionë euro në mbështetje të sipërmarrjeve në komunitetet rome

Fondi Evropian i Investimeve (FEI) ka nënshkruar një marrëveshje garancie me REDI Economic Development S.A. duke vënë në dispozicion 4.65 milion euro për sipërmarrësit që operojnë në komunitetet rome në Rumani, Bullgari, Serbi dhe Maqedoninë e Veriut. Kjo nismë, e mbështetur nga Bashkimi Evropian dhe e ofruar në kuadër të Programit të BE-së të Punësimit dhe Inovacionit Social, do të sigurojë financimin e më shumë se 300 bizneseve të vogla dhe krijimin e të paktën 1000 vendeve pune.

 

Fondet do të vihen në dispozicion për mikro-bizneset aktive në komunitetet e margjinalizuara rome, të cilat do të jenë në gjendje të marrin kredi deri në 25,000 euro. Krahas mbështetjes financiare, REDI do të ofrojë edhe asistencë teknike për sipërmarrësit si dhe do të mbështesë mbulimin e këtyre komuniteteve rome. Ky është instrumenti i parë financiar i BE-së që synon veçanërisht komunitetet rome, duke siguruar mundësi punësimi gjithëpërfshirëse.

Burimi: FEI

Fotografitë: Nisma për Zhvillimin e Sipërmarrjeve Rome (REDI)

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.