Thirrja e Evropës Kreative për Projekte Evropiane bashkëpunimi hapet News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

27/10/2023

Thirrja e Evropës Kreative për Projekte Evropiane bashkëpunimi hapet

Kjo thirrje do të mbështesë projekte për të realizuar një spektër të gjerë veprimtarish dhe iniciativash që përfshijnë artistë dhe aktorë aktivë në sektorë të ndryshëm kulturorë dhe krijues. Me një buxhet prej rreth 60 milionë euro, veprimi do të nxisë bashkëpunimin ndërmjet organizatave aktive në fushën e kulturës, për të rritur dimensionin ndërkufitar të krijimit dhe qarkullimit të përmbajtjes artistike evropiane. Gjithashtu do të inkurajojë zhvillimin, eksperimentimin, dimensionin dhe aplikimin e praktikave të reja dhe inovative.

 

Veprimi do të mbështesë të paktën 130 projekte.

 

Projektet Evropiane të bashkëpunimit janë të hapura për të gjithë sektorët krijues dhe kulturor. Megjithatë duke marrë parasysh se ky veprim është pjesë e (Culture strand of the Programme), atëherë projektet me përmbajtje ekskluzivisht audio-vizuale dhe /ose ekskluzivisht të përbëra nga organizata nga sektori audio-vizual nuk mund të aplikojnë.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: Creative Europe

Fotografitë: Creative Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.