Отворен е повикот на Creative Europe за проекти за европска соработка News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

27/10/2023

Отворен е повикот на Creative Europe за проекти за европска соработка

Овој повик ќе поддржи проекти за спроведување на широк спектар на активности и иницијативи кои вклучуваат уметници и учесници активни во различни културни и креативни сектори. Со буџет од околу 60 милиони евра, акцијата ќе ја поттикне соработката меѓу организациите активни на полето на културата со целда се зголеми прекуграничната димензија на создавање и циркулација на европска уметничка содржина. Исто така, ќе го поттикне развојот, експериментирањето, ширењето и примената на нови и иновативни практики. Акцијата ќе поддржи најмалку 130 проекти.

 

Проектите за европска соработка се отворени за сите културни и креативни сектори. Сепак, имајќи предвид дека оваа акција е дел од делот Култура на Програмата, проектите со ексклузивна аудио-визуелна содржина и/или исклучиво составени од организации од аудио-визуелниот сектор не се подобни за аплицирање.

Прочитај повеќе

Извор: Creative Europe

Извор на фотографии: Creative Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.