Një thirrje e Creative Europe për projekte bashkëpunimi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

24/11/2022

Një thirrje e Creative Europe për projekte bashkëpunimi

Një thirrje e Creative Europe për projekte bashkëpunimi do të mbështesë projektet për kryerjen e një game të gjerë aktivitetesh dhe nismash që përfshijnë artistë dhe grupe interesi aktivë në sektorë të ndryshëm kulturorë dhe kreativë. Me një buxhet prej 60 milion eurosh, nisma do të nxisë bashkëpunimin ndërmjet organizatave aktive në fushën e kulturës, për të ngritur pozicionin e dimensionit evropian të krijimit dhe qarkullimit të veprave artistike evropiane, si dhe për të nxitur zhvillimin, eksperimentimin, shpërndarjen apo zbatimin e praktikave të reja dhe novatore.

 

Projektet evropiane të bashkëpunimit janë të hapura për të gjithë sektorët kulturorë dhe kreativë. Sidoqoftë, duke qenë se kjo nismë është pjesë  e fushës së kulturës së programit, projektet me përmbajtje ekskluzive audio-vizuale dhe/ose që janë të përbëra nga organizata nga sektori audio-vizual, nuk janë të përshtatshme për aplikim.

 

Afati i fundit për aplikime është më 23 shkurt 2023.

Read more

Burimi: Creative Europe

Fotografia: Creative Europe

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.