Komisioneri Várhelyi viziton Serbinë për të diskutuar prioritetet për anëtarësimin në BE si dhe bashkëpunimin për energjinë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/12/2022

Komisioneri Várhelyi viziton Serbinë për të diskutuar prioritetet për anëtarësimin në BE si dhe bashkëpunimin për energjinë

Komisioneri për Zgjerimin dhe Fqinjësinë e Mirë Olivér Várhelyi do të udhëtojë në Serbi më 1 dhe 2 dhjetor për të diskutuar prioritetet e procesit të anëtarësimit në BE, duke u fokusuar fort në bashkëpunimin për energjinë. Pasdite ai do të vizitojë Elektromreža Srbije (EMS) me Ministrin e Energjisë Dubravka Đedović dhe Ministrin e Integrimit Evropian Miščević për një prezantim për zbatimin e Trans Balkan Electricity Corridor – një projekt për energjinë i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian që do të garantojë stabilitet dhe efikasitet më të lartë për energjinë në Serbi. Në mbrëmje ai do të takohet me deputetët të opozitës dhe kryetarët e grupeve parlamentare në parlamentin serb. Më 2 dhjetor ai do të takohet me presidentin e Serbisë Aleksandar Vučić, kryeministren Ana Brnabić, kryetarin e parlamentit Vladimir Orlić, zëvendës kryeministrin dhe ministrin e punëve të jashtme Dačić, si dhe ministrin e punëve të brendshme Gašić. Ai do të dëshmojë dhe nënshkrimin e marrëveshjes së financimit të BE-së duke përcaktuar kuadrin ligjor për ndihmën në të ardhmen për Serbinë dhe nga dy projektet e financuara nga BE-ja që mbështesin kapacitetet e Serbisë për të menaxhuar rrjedhën e migrimit dhe kontrollet kufitare.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: European Union

Fotografitë:

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.