Komisioni përfundon takimet e tryezave të rrumbullakëta me sektorët kulturorë dhe krijues News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/06/2023

Komisioni përfundon takimet e tryezave të rrumbullakëta me sektorët kulturorë dhe krijues

Diskutimet e tryezave të rrumbullakëta u iniciuan për të identifikuar mënyrat e forcimit të ekosistemit të sektorëve dhe industrive kulturore dhe krijuese dhe për të diskutuar sfidat, nevojat dhe mundësitë për këta sektorë.

 

Takimi i tretë dhe përfundimtar për sektorë dhe industri kulturore dhe krijuese u zhvilluan më 6 Qershor. Objektivi i diskutimeve ishte për të forcuar ekosistemin e sektorëve dhe industrive kulturore dhe krijuese dhe për të përmirësuar komunikimin ndërmjet Komisionit dhe grupeve të interesit në këto sektorë.

 

Gjatë diskutimit, pjesëmarrësit identifikuan mjetet dhe iniciativat për çdo prioritet, për shembull një arkivë e re online të praktikave të mira rreth qëndrueshmërinë dhe gjelbërimin e sektorëve dhe industrive kulturore dhe krijuese.

Read more (Lexoni më shumë)

Burimi: Evropa Krijuese

Fotografitë: Evropa Krijuese

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.