Комисијата ги завршува состаноците на тркалезни маси со културните и креативните сектори News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

8/06/2023

Комисијата ги завршува состаноците на тркалезни маси со културните и креативните сектори

Дискусиите на тркалезна маса беа иницирани за да се идентификуваат начини за зајакнување на екосистемот на културните и креативните сектори и индустрии и да се дискутира за предизвиците, потребите и можностите за овие сектори.

 

Третата и последна средба на тркалезна маса за културните и креативните сектори и индустрии се одржа на 6 јуни. Целта на дискусиите беше да се зајакне екосистемот на културните и креативните сектори и индустрии и да се подобри комуникацијата помеѓу Комисијата и засегнатите страни во овие сектори.

 

За време на дискусиите, учесниците идентификуваа инструменти и иницијативи за секој приоритет, на пример ново онлајн складиште на добри практики за одржливост и позеленување за културните и креативните сектори и индустрии.

Read more

Source: Creative Europe

Photo credits: Creative Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.