Nis në Tiranë fushata kundër gjuhës së urrejtjes, “Block the Hatred. Share the Love!” News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

29/03/2022

Nis në Tiranë fushata kundër gjuhës së urrejtjes, “Block the Hatred. Share the Love!”

Fushata kundër gjuhës së urrejtjes, “Block the Hatred. Share the Love!” filloi në Tiranë më 25 mars. Hapja e fushatës mblodhi opinionistë të shquar, aktivistë dhe përfaqësues të lartë të autoriteteve publike, të cilët ngritën zërin kundër gjuhës së urrejtjes dhe u zotuan të promovojnë një shoqëri të barabartë, pa urrejtje dhe diskriminim. 

 

Kreu i Seksionit Politik në Delegacionin Evropian në Shqipëri, Alexis Hupin theksoi rëndësinë e zbatimit në luftën kundër gjuhës së urrejtjes. “Unë do të doja t’ju ftoja që të vazhdonim këtë luftë së bashku, të dënojmë rastet e gjuhës së urrejtjes, të raportojmë rastet e krimeve të urrejtjes dhe të mbështetemi tek njëri-tjetri për ta bërë Shqipërinë një vend më të mirë, pa diskriminim, pa urrejtje dhe me mundësi të barabarta për të gjithë.” 

 

Daniela Kortoçi, një Ambasadore e Re Evropiane (YEA) nga Shqipëria u shpreh “Si anëtare e YEA-së, një nga fushat tona kryesore të fokusit është të ndikojmë me qëllim në të gjithë Ballkanin Perëndimor. Të ndikosh te të rinjtë do të thotë gjithashtu që ne duhet të dëgjojmë më shumë njëri-tjetrin dhe të ndajmë përvojat dhe historitë tona në lidhje me urrejtjen në internet dhe se si e kapërcyem atë. Pra, le të fillojmë këtë fushatë: “Block the Hatred. Share the Love!” 

 

Fushata “Block the Hatred. Share the Love!” është një lëvizje ndërgjegjësuese e prezantuar në Ballkanin Perëndimor vitin e kaluar për të informuar dhe angazhuar komunitetet lokale në luftën kundër formave të ndryshme të gjuhës së urrejtjes, duke synuar grupet dhe individët vulnerabël si personat LGBTI, emigrantët, njerëzit me nevoja të veçanta dhe pakicat etnike. Fushata do të vazhdojë në muajt e ardhshëm me një sërë ngjarjesh publike të promovuara përmes faqeve të internetit dhe mediat sociale, por edhe në mediat kryesore. 

 

Fushata zbatohet në kuadër të projektit “Promotion of diversity and equality in Albania”, pjesë e Bashkimit Europian dhe Këshillit të Europës “Horizontal Facility for the Western Balkans and Turkey 2019-2022”, që mbështet reformat në fushat e të drejtave të njeriut, sundimit të ligjit dhe demokracisë, në përputhje me standardet evropiane dhe në kuadër të procesit të zgjerimit të BE-së. 

Lexoni më shumë

Burimi: Council of Europe

Foto nga: Council of Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.