Kampanja „Blokiraj mržnju. Širi ljubav!“ pokrenuta u Tirani News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

29/03/2022

Kampanja „Blokiraj mržnju. Širi ljubav!“ pokrenuta u Tirani

U Tirani je 25. marta pokrenuta kampanja protiv govora mržnje „Blokiraj mržnju. Širi ljubav!“. Svečanost pokretanja ove kampanje okupila je uticajne ličnosti, aktiviste i visoke predstavnike vlasti koji su svi digli glas protiv govora mržnje i obećali da će promovisati ravnopravno društvo, bez mržnje i diskriminacije.

 

Šefica političkog odeljenja Evropske delegacije u Albaniji Aleksis Hupin naglasila je značaj sprovođenja zakona u procesu borbe protiv govora mržnje. „Željela bih da vas pozovem da zajedno nastavite ovu borbu, da osudite slučajeve govora mržnje, da prijavite slučajeve zločina iz mržnje i da računate jedni na druge u stvaranju jedne Albanije koja će biti bolje mjesto za život, bez diskriminacije, bez mržnje i sa jednakim mogućnostima za sve.“

 

Danijela Kortoći, mlada evropska ambasadorka (YEA) iz Albanije, rekla je: „Jedna od glavnih oblasti delovanja Mladih evropskih ambasadora je da širimo svrsishodan uticaj širom Zapadnog Balkana. Uticati na mlade takođe znači da treba više da slušamo jedni druge i da putem interneta podijelimo svoja iskustva vezana za mržnju i priče kako smo je prevazišli. Započnimo ovu kampanju: blokirajte mržnju i širite ljubav.”

 

Kampanja „Blokiraj mržnju. Širi ljubav!“ je pokret za podizanje svijesti koji je prošle godine pokrenut na Zapadnom Balkanu u cilju informisanja i angažovanja lokalnih zajednica u borbi protiv različitih oblika govora mržnje usmjerenih na ugrožene grupe i pojedince kao što su oni iz LGBTI zajednice, imigranti, osobe sa posebnim potrebama i etničke manjine. Kampanja će biti nastavljena u narednim mjesecima nizom javnih događaja promovisanih putem interneta i društvenih medija, ali i u zvaničnim medijima.

 

Kampanja se sprovodi u okviru inicijative Promocija različitosti i jednakosti u Albaniji, u okviru zajedničkog Horizontalnog aranžmana Evropske unije i Savjeta Evrope za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022, koji podržava reforme u oblasti ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u skladu sa evropskim standardima, kao i u okviru procesa proširenja EU.

Saznajte više

Izvor: Council of Europe

Fotografija: Council of Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.