BIRN-i nis Projektin për Forcimin e Gazetarisë Cilësore në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi II News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

3/03/2023

BIRN-i nis Projektin për Forcimin e Gazetarisë Cilësore në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi II

Gjatë tre viteve të ardhshme, BIRN HUB do të vijojë të ofrojë mbështetje sistematike për përmirësimin e cilësisë dhe profesionalizmit të gazetarisë në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi, nëpërmjet Projektit për Forcimin e Gazetarisë Cilësore II, financuar nga Bashkimi Evropian.

 

Për gazetarët e rinj dhe në mes të karrierës do të ofrohen trajnime të ndryshme të pasuara nga mbështetja redaktoriale. Në të njëjtën kohë, në aktivitetet e projektit do të përfshihen të gjitha mediat dhe ato kryesore, veçanërisht ato të orientuara drejt prodhimit të përmbajtjeve nëpërmjet bashkëpunimeve ndërkufitare. Projekti do të promovojë standarde të larta për gazetarinë investiguese nëpërmjet skemës së njohur tashmë të çmimeve të BE-së dhe çmimit të ri rajonal. Edhe Akademia do të përfshihet nëpërmjet aktiviteteve të ndryshme, duke përfshirë dhe punën për një program në nivel masteri për gazetarinë investiguese.

 

Gjatë tri ditëve, BIRN Hub dhe shtatë organizatat e tij partnere u takuan dhe planifikuar veprime në kuadër të projektit që synojnë mbështetjen e 600 gazetarëve të rinj dhe në mes të karrierës që të prodhojnë lajme cilësore dhe të ndërmarrin raportime investiguese, ofrimin e trajnimeve për gazetarinë, fondeve për prodhimin e përmbajtjeve dhe çmime për merita në fushën e raportimit investigues.

Burimi: BIRN

Fotografitë: BIRN

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.