BIRN Albania bën thirrje për hetime në çështjet mjedisore News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

23/06/2022

BIRN Albania bën thirrje për hetime në çështjet mjedisore

The Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) në Shqipëri ka lançuar një thirrje për histori investigative, duke ofruar i grante katër gazetarëve për të shkruar artikuj që lidhen me tema mjedisore. Thirrja është pjesë e projektit“Using Big Data and Multimedia to Boost Quality and Independent Journalism in Albania”, i cili mbështetet nga Bashkimi Evropian.

 

Qëllimi i këtij projekti është të krijojë një mjedis ku gazetarët shqiptarë të kenë mundësinë të krijojnë përmbajtje të pavarura nëpërmjet trajnimeve, këshillimeve, mbështetjes financiare e teknike, dhe bashkëpunimit të ngushtë me shoqërinë civile, përmirësimi i lirisë së shprehjes dhe forcimi i pluralizmit mediatik në Shqipëri.

 

Thirrja është e bazuar në tematika të sugjeruara nga aktivistë dhe gazetarë të shoqërisë civile gjatë një seminari të mbajtur më 10 qershor. Në seminar ishin pjesëmarrës 24 aktivistë dhe gazetarë të shoqërisë civile, të cilët diskutuan rreth temave të rëndësishme lidhur me mjedisin që duhen të hetohen gjithashtu dhe për nevojën për të ndërtuar një komunikim dhe bashkëpunim më të fortë ndërmjet organizatave të shoqërisë civile dhe gazetarëve.

 

Gazetarëve të mbështetur nga kjo thirrje, do t’u jepet një periudhe kohore prej 3 muajsh për të kërkuar informacione dhe për të hulumtuar rreth ideve të tyre gjithashtu do të kenë mundësinë që të punojnë me  redaktorë me eksperiencë si mentorë që do t’i udhëheqin  gjatë procesit të të shkruarit në përputhje me standardet e BIRN-së.

(Lexoni shumë)

Burimi: BIRN

Fotot nga: Rob Morton, Unsplash

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.