FEST Film Festival në Beograd fillon me përzgjedhjen emocionuese të filmave ndërkombëtare News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/03/2023

FEST Film Festival në Beograd fillon me përzgjedhjen emocionuese të filmave ndërkombëtare

Festivali vjetor i shumëpritur i filmit FEST ka nisur zyrtarisht në Beograd, Serbi, duke shfaqur disa nga filmat e rinj më të mirë dhe më emocionues nga e gjithë bota. Festivali, i cili ka nisur që nga viti 1971, është kthyer në një nga ngjarjet më të rëndësishme në kalendarin ndërkombëtar të filmit. Edicioni i sivjetshëm, i cili zgjati nga data 24 shkurt deri më 5 mars, përmban mbi 100 filma nga 50 vende, me fokus në promovimin e talenteve në zhvillim dhe rrëfimet novatore. Katërmbëdhjetë filma të autorëve evropianë janë pjesë e programit kryesor të konkurrimit!

 

Shikuesit do të mund të votojnë për filmin më të mirë evropian, duke ndjekur projeksionin e secilit prej atyre filmave. Fituesi do të marrë Audience Award, që do të njoftohet nga ambasadori nga i Bashkimit Evropian në Serbi, Emanuele Giaufret në mbylljen e festivalit më 5 mars. Secili nga projeksionet e 100+ filmave fillon me videon trailer që tregon në mënyrë të përmbledhur mbështetjen që ka dhënë më parë Creative Europe për filmat serbë.

 

BE-ja vazhdon të jetë një mbështetëse krenare e kinematografisë serbe. Përveç sponsorizimit të disa prej filmave dhe serialeve më të mira nëpërmjet Creative Europe ( Otac, Nečista krv, Leto kada sam naučila da letim, Strahinja, Zlogonje, Mrak, Mraz, Crna svadba, Područje bez signala), European Union Delegation në Serbi mbështet disa festivale filmash në Serbi, mes të tjerësh dhe FEST.

 

FEST njihet për atmosferën e tij vibrante dhe frymën e fortë të komunitetit, ku mijëra adhurues të filmave në të gjithë botën mblidhen në Beograd çdo vit për të festuar artin e kinemasë. Festivali i këtij viti nuk do të bëjë përjashtim, me një program emocionues shfaqjesh dhe evente që do të tregojnë më të mirën e kinemasë bashkëkohore.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: FEST

Fotografitë: FEST

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.