Shpallen fituesit e Balkathon 3.0 News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

9/09/2022

Shpallen fituesit e Balkathon 3.0

Regional Cooperation Council (RCC) prezantoi fituesit e Balkathon 3.0, konkursit të tretë online për zgjidhjet më të mira digjitale në Ballkanin Perëndimor. Fituesit përfshijnë pjesëmarrës nga të gjashta ekonomitë e Ballkanit Perëndimor. Këtë vit, konkursi pati rreth 60 aplikime, të bëra nga ekipe prej të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor. 12 skuadrat finaliste, shtatë prej të cilave drejtoheshin nga vajza, përbëheshin nga 37 anëtarë, ndër të cilët 18 ishin vajza.

 

Në ceremoninë e çmimeve të organizuar në Prishtinë, Johannes Stenbaek-Madsen, Shefi i Bashkëpunimit të Bashkimit Evropian në Kosovë, tha:-“Balkathon-i është një nga gjërat e shumta që mbështet BE-ja, me vizionin e bukur që të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor do të jenë anëtare të Bashkimit Evropian një ditë”.

 

Gjatë dy viteve të fundit, gati 250 aplikues kanë qenë pjesë e magjisë së Balkathon-it, duke konkurruar, duke hapur horizonte të reja dhe duke gjetur zgjidhje të pazakonta. Tashmë janë zhvilluar dhe hedhur në treg nëntë produkte të fituesve të mëparshëm të Balkathon-it dhe së shpejti, numri do të shkojë 15.

Lexoni më shumë

Burimi: RCC

Fotografia: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.