Programi ADRION hap një thirrje të re për universitetet, qendrat kërkimore dhe institucionet e biznesit News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

30/06/2022

Programi ADRION hap një thirrje të re për universitetet, qendrat kërkimore dhe institucionet e biznesit

Programi Adriatiko-Jonian (ADRION), i cili zbatohet në zonën Adriatiko-Joniane , ka hapur një thirrje të re për universitetet dhe qendrat kërkimore, si dhe institucionet e biznesit. Qëllimi i kësaj thirrje të pestë të jashtëzakonshme për propozime është rritja e kompetencave dhe aftësive në fushat e konsideruara me rëndësi strategjike për zonën, duke hyrë në periudhën e re të programimit dhe duke mbështetur temat e qëndrueshmërisë marine/detare , mjedisore dhe sociale.

 

Thirrja ka në fokus temat vijuese : ekonomia blu, inovacioni social, energjia e rinovueshme dhe ekonomia qarkulluese. Ajo synon të zhvillojë masa përgatitore për aktivizimin e programeve të përbashkëta të nivelit master që do të vazhdojnë deri në vitin 2027. Projektet që përputhen me synimet e thirrjes duhet të jenë strategjike dhe do të marrin grante si pjesë e Instrument for Pre-Accession Assistance (IPA) ADRION Programme 2021-2027.

 

Propozimet e projekteve do të përfitojnë nga kontributi i BE-së (European Regional Development Fund and IPAII) deri në një maksimum prej 1 milion eurosh.

Burimi: CBIB +

Fotot nga: CBIB +

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.