Përzgjidhen 58 projekte të reja VET pas thirrjes së parë për rritjen e kapacitetit nga ERASMUS+ News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

24/11/2022

Përzgjidhen 58 projekte të reja VET pas thirrjes së parë për rritjen e kapacitetit nga ERASMUS+

Në bashkëpunim me institucionet e arsimit dhe trajnimit profesional (VET) dhe organizatat nga e gjithë bota, ndër 93 projektet e vlerësuara, janë përzgjedhur 58 projekte të reja Erasmus+ Capacity Building for Vocational Education and Training, me një shumë totale prej 21.3 milion eurosh nga financimi i BE-së. Projektet nga thirrja për “Capacity Building in Vocational Education and Training” përfshijnë organet VET të 75 shteteve nga e gjithë bota.

 

Erasmus+ nuk ka të bëjë thjesht me shkëmbimet e studentëve. Nxit bashkëpunimin ndërmjet organizatave edukative nga BE-ja dhe vendet e tjera evropiane, por edhe përtej tyre. Nismat Erasmus+ VET mbështesin njerëzit për pajisjenme kualifikimet që janë thelbësore për tregun e punës dhe që ndihmojnë me shndërrimin e të rinjve dhe të rriturve në profesionistë. Roli i tyre ngrit pozicionin e organizatave VET, në mënyrë që të mbështesin prioritetet e tjera të Erasmus+-it dhe BE-së për tranzicionin e gjelbër dhe digjitalizimin.

Read more

Burimi: ERASMUS +

Fotografia: ERASMUS +

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.