Shpallet konkursi për Young European Heritage Makers 2022 News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

18/05/2022

Shpallet konkursi për Young European Heritage Makers 2022

Young European Heritage Makers është një konkurs për të rinjtë e Evropës, duke përfshirë të rinjtë nga Ballkani Perëndimor. Është një mundësi për ta eksploruar mjedisin e tyre, për të identifikuar pjesët më interesante të trashëgimisë së tyre dhe për t’ia prezantuar botës.

 

Ky konkurs duhet të inkurajojë të rinjtë që të kuptojnë konceptin e trashëgimisë dhe të shprehin pikëpamjet e tyre. Tema e këtij viti është “Sustainable Heritage”.

 

Konkursi është pjesë e European Heritage Days. Me nga 70,000 evenimente të organizuara çdo vit në shtetet evropiane nënshkruese të European Cultural Convention dhe afro 30 milionë vizitorë, ky veprim i përbashkët i Këshillit të Evropës dhe i Komisionit Evropian është një shembull i veçantë i një iniciative bazë të organizuar dhe të ndjekur nga miliona njerëz që jetojnë në Evropë.

Burimi: Creative Europe

Fotot nga: Council of Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.