Објавен натпреварот „Млади европски создавачи на наследство 2022“ News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

18/05/2022

Објавен натпреварот „Млади европски создавачи на наследство 2022“

„Млади европски создавачи на наследство“ е натпревар за млади од Европа, вклучително и млади од Западен Балкан. Истиот им овозможува да го истражат окружувањето, да ги откријат најинтересните елементи од своето наследство и да ги претстават пред светот.

 

Натпреварот треба да ги охрабри младите да го сфатат концептот на наследство и да ги искажат своите видувања. Годинешната тема е „Одржливо наследство“.

 

Натпреварот е дел од „Европски денови на наследството“. Со приближно 70000 настани организирани годишно во европските држави-потпишнички на Европската културна конвенција и проценети 30 милиони посетители; оваа заедничка акција на Советот на Европа и Европската комисија е единствен пример за масовна иницијатива организирана и споделена од милиони луѓе кои живеат во Европа.

Извор: Creative Europe

Извор на фотографии: Council of Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.