‘Green Energy Days’ 2022 në Kosovë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

18/05/2022

‘Green Energy Days’ 2022 në Kosovë

Si pjesë e iniciativës ‘Europeanisation of Kosovo’s Environmental Agenda’, Green Energy Days 2022 do të mbahen nga data 16 deri më 22 maj në Kosovë. Iniciativa është financuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe zbatohet nga Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) Kosovo, CEE Bankwatch, ERA Group dhe TV Mreža.

 

Iniciativa mbështet pjesëmarrjen proaktive të shoqërisë civile të Kosovës, mediat dhe aktivistët e mjedisit në reformën e politikave dhe vendimmarrjen në fushën e energjisë, mjedisit dhe shëndetit publik. Qëllimi i projektit është të ndihmojë Kosovën të sjellë politikën e saj mjedisore më afër legjislacionit të BE-së dhe të nxisë dialogun midis organizatave të shoqërisë civile, mediave, aktivistëve dhe sektorit publik.

 

Green Energy Days po organizohen nga BIRN dhe partnerët e saj për herë të dytë. Qëllimi i aktivitetit shumë ditor është që t’u japë vëmendje të nevojshme rëndësisë së efikasitetit të energjisë, mbrojtjes së mjedisit dhe shëndetit publik, sidomos zyrtarëve përkatës. Këtë vit, Green Energy Days do të zhvillojnë aktivitete të shumta që do të kontribuojnë në praktikat më të mira të energjisë së gjelbër në Kosovë.

Lexoni më shumë)

Burimi: BIRN

Fotot nga: BIRN

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.