YEA од Косово се сретнаа со вицепремиерот Бесник Бислими News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

15/11/2023

YEA од Косово се сретнаа со вицепремиерот Бесник Бислими

Примарниот фокус на состанокот беше информативната кампања за визна либерализација во Косово. Вицепремиерот Бесник Бислими ја покани заедницата на YEA активно да учествува во оваа кампања, чија цел е да ги информира граѓаните на Косово за деталите за визната либерализација. YEAs од Косово ја изразија својата благодарност за визната либерализација и нивната подготвеност да ја поддржат информативната кампања. Тие понудија поддршка преку онлајн активизам, споделување содржини поврзани со спецификите на безвизните патувања и учество во јавни активности организирани од Владата. Средбата заврши со планови за продолжување на соработката и зголемена вклученост на YEAs.

 

Меѓу младите европски амбасадори присутни на средбата беа Агнеса Јашари, Бесфорт Спахиу, Албин Буши, Ардит Гервала и Фатбард Кабаши.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.