Отворање на изложбата „Да се биде млад во Србија“ News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

23/01/2023

Отворање на изложбата „Да се биде млад во Србија“

Во Силоси, Белград, беше отворена изложба на 20 најдобри фотографии создадени како дел од натпреварот „Да се биде млад во Србија“. Сликите покажуваат како живеат младите во Србија, за што се надеваат и што гледаат во светот околу нив, изјави амбасадорот на ЕУ во Србија, Емануеле Џауфрет; потенцирајќи дека преку фотографскиот објектив се прикажани и бројните предизвици во 2022 година.

 

Петочлено жири избра четири победници од преку 1000 слики кои се пријавија на натпреварот организиран од Делегацијата на ЕУ во Србија, „National Geographic Serbia“, „Politikin Zabavnik“ и студентската мрежа ЕРАЗМУС Србија. Ова е една од активностите со кои Делегацијата на ЕУ во Србија се придружи за прослава на „Европската година на младоста 2022“.

Победничката слика доби награда во форма на ваучер од 1000 евра за набавка на електронска опрема, второто место доби ваучер од 500 евра, а третото ваучер од 300 евра. Фотографот кој направи најдобра слика на проект од ЕУ, пак, доби диплома.

Read more

Извор на фотографии: EU Delegation to Serbia

Извор: EU Delegation to Serbia

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.