RCC ги промовираше наградите „Жени претприемачи на годината од Западен Балкан“ News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

21/02/2022

RCC ги промовираше наградите „Жени претприемачи на годината од Западен Балкан“

Советот за регионална соработка (RCC) ја започна иницијативата „Жени претприемачи на годината од Западен Балкан“ за да им оддаде почит на жените кои започнале и развиле сопствен бизнис и придонеле за отворање на нови и оддржливи работни места за други жени и мажи од регионот.

 

Конкурсот опфаќа шест категории: зелена жена претприемач, креативна жена претприемач, жена претприемач за туризам и угостителство, жена претприемач Ромка, старт-ап жена претприемач и млада жена претприемач. Номинациите ќе бидат отворени до 4 март.

 

Победничките кои ќе бидат избрани од жирито ќе бидат објавени на Регионалната конференција за жени претприемачи од Западен Балкан на 11 март во Тирана. Победничките исто така ќе имаат можност да ги претстават своите бизниси на настанот.

 

Шесте жени претприемачи од Западен Балкан за 2021 година ќе добијат до 20 дена менторство во период од 5 месеци, членство и статус на придонесувач во Регионалниот центар за жени претприемачи, промоција преку комуникациските канали на RCC, како и покана за разни настани во организација на RCC за презентација на нивните успешни приказни.

 

Оваа иницијатива се организира како дел од Акцискиот план за заеднички регионален пазар (CommonRegional Market Action Plan 2021-2024 и Агендата на RCC за економско зајакнување на жените (RCC WomenEconomic Empowerment Agenda). Проектот е ко-финансиран од Европската унија.

Прочитајте повеќе

Извор: RCC

Автор на фотографија: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.