Работилница КОНЕКТА „Техничка помош за паметна и одржлива мобилност“ News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

18/07/2022

Работилница КОНЕКТА „Техничка помош за паметна и одржлива мобилност“

Месецов, во Белград, се одржа втората работилница во рамки на иницијативата за Западен Балкан – КОНЕКТА „Техничка помош за паметна и одржлива мобилност“.

 

Во настанот зедоа учество претставници на Постојаниот секретаријат за транспортна заедница, Министерството за инфраструктура и енергија на Албанија, Албанскиот институт за транспорт, Албанската агенција за енергетска ефикасност, Министерството за транспорт и комуникации на Северна Македонија, јавното претпријатие за државни патишта на Северна Македонија, Министерството за градба, транспорт и инфраструктура на Србија, јавното претпријатие за патишта на Србија и претставник на компанијата „Charge&GO“.

 

Агендата на работилницата вклучи и презентација на досегашните активности, како и преглед на практиките во регионот, надополнета со преглед на глобалната ситуација за електрични возила и електрично полнење.

Прочитај повеќе

Извор: WBIF

Извор на фотографии: WBIF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.