YEA-të morën pjesë në eventin “Block the hatred. Share inclusion!” në Pljevlja, Mal i Zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/12/2022

YEA-të morën pjesë në eventin “Block the hatred. Share inclusion!” në Pljevlja, Mal i Zi

Ofrimi i një hapësire për të rinjtë që të shprehin opinionet e tyre, të diskutojnë sfidat me të cilat përballen në komunitetet e tyre, është thelbësor për ndërtimin e një shoqërie më gjithëpërfshirëse dhe pa diskriminim. Kjo u theksua në një  workshop për studentët  që morën pjesë në Pljevlja, më 23 nëntor, si pjesë e nismës së European Union dhe Council of Europe, “Block the Hatred. Share the Love!” dhe në bashkëpunim me  RYCO – Regional Youth Cooperation Office. Aktiviteti mblodhi studentë, përfaqësues të institucioneve, OJF vendore nga Pljevla dhe Young European Ambassadors (YEA).

 

Në këtë event, YEA-të dhe të rinj të tjerë patën mundësinë të diskutonin me vendimmarrësit përballë bashkisë Pljevlja, Avokatit të Popullit, Ministrisë së Arsimit, Ministrisë së Sportit dhe Rinisë. Si pjesë e diskutimit, ata folën për mënyrat sipas të cilave urrejtja përhapet nëpërmjet sistemit dhe shoqërisë, dhe se çfarë mund të bëjnë të rinjtë për t’i mbështetur institucionet në luftën kundër gjuhës së urrejtjes dhe se sa i rëndësishëm është respekti dhe uniteti. Gjithashtu, ata nxorën në pah përfitimet e mjedisit shumëkulturor dhe nevojën për t’i nxitur të rinjtë e tjerë që të mos dorëzohen dhe të vazhdojnë punën dhe aktivizmin e tyre në dobi të shoqërive të tyre.

Read more

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.