YEA-të në Shqipëri takojnë të rinjtë romë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/04/2022

YEA-të në Shqipëri takojnë të rinjtë romë

Aktiviteti i organizuar në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Romëve përfshinte dhjetë ambasadorë të rinj evropianë dhe dhjetë të rinj nga komuniteti rom në Shqipëri. Në kuadër të Tiranës si Kryeqyteti Evropian i Rinisë për vitin 2022, takimi kishte për qëllim të sillte vëmendjen te të rinjtë romë që studiojnë dhe kontribuojnë për komunitetin në Shqipëri.

 

Diskutimi u fokusua në sfidat e përditshme dhe mënyrën se si të rinjtë romë në Shqipëri i trajtojnë këto sfida. Tema të tjera përfshinin punën që është bërë për të përmirësuar aksesin e romëve në të drejtat themelore, arsim dhe punësim. U arrit në përfundimin se pavarësisht përmirësimeve në lidhje me integrimin e romëve dhe mbrojtjes së të drejtave të njeriut, mbetet ende shumë për të bërë dhe sfidat janë reale.

 

Në fund, pjesëmarrësit diskutuan dhe ranë dakord për bashkëpunimin e ardhshëm për fuqizimin e mëtejshëm të të rinjve romë në Shqipëri.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.