Shkollat në Šid nxitin diversitetin dhe tolerancën News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

2/12/2022

Shkollat në Šid nxitin diversitetin dhe tolerancën

Më 16 nëntor, nxënësit e shkollave fillore Sremski Front dhe Branko Radičević, dhe të shkollës së mesme Sava Šumanović nga Šid festuan Ditën Ndërkombëtare të Tolerancës. Nxënësit shpërndanë fletëpalosje për tolerancën në shkollat e tyre, dhe më pas në qendër të qytetit folën me qytetarët e Šid për temën e respektit dhe pranimit, ndërkulturalitetit dhe respektit për çdo person. Në program morën pjesë edhe nxënës të migrantëve dhe disa prej tyre fituan çmime në kategoritë e punimeve letrare dhe artistike.

 

EU-ja i ka mbështetur institucionet serbe për të mundësuar akses të pandërprerë në arsim për fëmijët migrantë që prej vitit 2015, nëpërmjet asistencës për arsimin formal dhe joformal. Fëmijët dhe shkollat vendore kanë përfituar nga asistenca duke krijuar një mjedis të përshtatshëm për të nxënit dhe për përfshirjen e fëmijëve migrantë në kontekstin vendor.

Burimi: EU Delegation to Serbia

Fotografitë: EU Delegation to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.