Open4Business është i hapur për regjistrim News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

29/09/2023

Open4Business është i hapur për regjistrim

A jeni pronar i një biznesi të vogël në Ballkanin Perëndimor? Dëshironi të zgjeroni horizontin tuaj dhe të keni më shumë ndikim? Bashkohuni me eventin informativ rajonal që premton të hedh dritë mbi mundësitë financiare për ndërmarrjet mikro, të vola dhe të mesme (MSMEs).

 

Open4Business – Hartuar në Ballkanin Perëndimor – Mbështetur nga BE-ja” është një event i dedikuar për MSME-të në Ballkanin Perëndimor për të mësuar më shumë rreth mundësive financiare, duke përfshirë disponueshmërinë e Bashkimit Evropian gjatë Kornizës së investimeve për Ballkanin Perëndimor (WBIF).

 

Mbështetja e zhvillimit të një sektori privat të fuqishëm, rritja e konkurrencës dhe krijimi i vendeve të punës në rajon janë objektivat kryesore të Planit Ekonomik dhe të Investimeve për Ballkanin Perëndimor, plani i rimëkëmbjes për rajonin i vendosur në vitin 2020 nga BE-ja dhe i miratuar nga partnerët e Ballkanit Perëndimor.

 

Investimet e rëndësishme mbështesin bizneset e vogla, veçanërisht në fusha të tilla si investimet dhe teknologjitë e gjelbra, mikro-financimet, eficienca e energjisë, projektet e energjisë së rinovueshme, bujqësia e qëndrueshme, ekonomia qarkulluese, eko-turizmi dhe ndërmarrjet e udhëhequra nga gratë dhe të rinjtë.

 

Merrni pjesë drejtpërdrejtë, në distancë ose online

 

Organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Komisionit Evropian për Fqinjësinë Evropiane dhe Negociatat e Zgjerimit (DG NEAR), në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Maqedonisë së Veriut dhe Forumin e Investimeve të 6 Dhomave të Ballkanit Perëndimor (WB6CIF), seanca e paradites e eventit do të mbahet drejtpërdrejt në Shkup, nga distanca në pesë kryeqytete të tjera të Ballkanit Perëndimor dhe i aksesueshëm online. Ka disa mënyra për të marr pjesë dhe për të maksimizuar mundësitë tuaja të rrjetëzimit.

 

Nëse nuk mund të jeni të pranishëm në Shkup, mund ta ndiqni seancën e paradites në distancë me Dhomat e Tregtisë në kryeqytetet e tjera rajonale, së bashku me kolegët tuaj.

 

Seanca e paradites do të zhvillohet njëkohësisht, në të gjashtë kryeqytetet, kështu që ju mund të rezervoni një orar për të diskutuar me institucionet tuaja financiare vendore në një nga gjashtë vendet rajonale.

 

Dhe nëse nuk mund të arrini në ndonjë nga këto vende, mund të ndiqni përsëri eventin dhe të rezervoni një konsultë me institucionet tuaja financiare të preferuara duke përdorur platformën tonë të eventeve online.

Read more (Lexoni më shumë)

Burimi: WBIF

Fotografitë: WBIF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.