Mbështetje nga BE-ja për Guitar Art Summer Fest-in e 16-të në Malin e Zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

24/08/2022

Mbështetje nga BE-ja për Guitar Art Summer Fest-in e 16-të në Malin e Zi

Një nga kitaristët akustikë më të mirë në botë, Tommy Emmanuel dhe kitaristi më i mirë në Ballkan, Vlatko Stefanosvski, hapi Guitar Art Summer Fest-in e 16-të këtë muaj në Kanli Kula, në Herceg Novi. Tommy Emmanuel nuk e fshehu kënaqësinë e të performuarit në skenën e mrekullueshme të Kanli Kula-s dhe theksoi sa i lumtur ishte të performonte sërish në ambiente të jashtme pas pushimit të gjatë, të shkaktuar nga pandemia e korona-virusit. Ndërkohë, kitaristi legjendar Vlatko Stefanovski, i cili po merrte pjesë për herë të dytë në festival, tha se e adhuronte Herceg Novi-n, ku edhe performonte shpesh.

 

Gjatë festivalit, u organizuan shtatë koncerte falas në Sheshin e Muzikës, në Qytetin e Vjetër dhe u mbajt një ekspozitë për Artin Vizual të Kitarës në galerinë Sue Ryder në Belavista. Spektakli pesë-ditor i kitarës u mbështet nga Bashkimi Evropian në Mal të Zi, së bashku me sponsorë të tjerë, duke përfshirë këtu Ministrinë e Kulturës dhe Medias, Bashkinë e Herceg Novi-t, dhe School for Basic Music Education.

(Lexoni më shumë)

Burimi: Europe House Podgorica

Fotot nga: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.