Bashkimi Evropian paraqet një skemë të re mobiliteti prej 21 milion eurosh për artistët dhe profesionistët e kulturës News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

25/07/2022

Bashkimi Evropian paraqet një skemë të re mobiliteti prej 21 milion eurosh për artistët dhe profesionistët e kulturës

The European Commission ka nënshkruar një marrëveshje me Goethe-Institut për të zbatuar një skemë të re mobiliteti prej 21 milionë eurosh për artistët dhe profesionistët e kulturës: Culture Moves Europe. The new Culture Moves Europe do të bëhet një aktivitet i përhershëm në kuadër të programit Creative Europe dhe ndjek programin e suksesshëm pilot I-Portunus që është zbatuar në periudhën 2018-2022. Skema ndërtohet në bazë të rekomandimeve që rrjedhin nga kjo fazë pilot.

 

Do t’u ofrojë grante artistëve, operatorëve kulturorë dhe organizatave pritëse nga të gjitha sektorët që mbulohen nga fusha e kulturës dhe vendet pjesëmarrëse në programin Creative Europe. Artistët e rinj do të kenë një vëmendje të veçantë.

 

Culture Moves Europe ka një buxhet prej 21 milion eurosh për tre vitet e ardhshme. Kjo do t’ju mundësojë rreth 7,000 artistëve, krijueseve dhe profesionistëve të kulturës të shkojnë jashtë vendit për zhvillim profesional ose bashkëpunime ndërkombëtare, të prodhojnë e të krijojnë së bashku dhe t’ju prezantojnë punimet e tyre audiencave te reja.

 

Thirrjet e para priten të bëhen në vjeshtë 2022.

lexo më shumë)

Burimi: Creative Europe

Fotot nga: Creative Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.