BE dhe EBRD shtojnë financimet e reja për bizneset në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

6/05/2022

BE dhe EBRD shtojnë financimet e reja për bizneset në Serbi

Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (SME-të) në Serbi do të përfitojnë nga financimi i ri nga Bashkimi Evropian dhe European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), të disponueshme nëpërmjet Intesa Leasing.

 

Një linjë e re e kredisë prej 5 milionë euro do të huazohet nga Intesa Leasing tek firmat serbe në formën e qirasë për pajisjet dhe automjetet, duke u mundësuar atyre të investojnë në standardet dhe proceset e tyre të punës dhe të bëhen më konkurruese në tregjet lokale dhe të BE-së. Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme do të kenë mundësi të marrin subvencione nga Bashkimi Evropian deri në 15% të shumës totale të qirasë.

 

Qëllimi i financimit është të inkurajojë ndërmarrjet e vogla dhe të mesme të investojnë në përmirësime në tre fusha kryesore: mbrojtjen e mjedisit, shëndetin dhe sigurinë dhe cilësinë e produktit. Një fokus i veçantë do të jenë investimet në teknologji më të gjelbra, për të ndihmuar SME-të të përshtaten me standardet mjedisore të BE-së dhe të përmirësojnë efikasitetin e tyre energjetik me të paktën 60% të të gjitha qerave që mbështesin masat e kursimit të energjisë.

 

Struktura e re është pjesë e Western Balkans SME Competitiveness Support Programme, në të cilin Bashkimi Evropian kontribuon me pagesa stimuluese dhe ndihmë teknike dhe EBRD jep kredi. Qëllimi është të ndihmojë SME-të të modernizojnë aktivitetet e tyre dhe të përfitojnë nga mundësitë tregtare në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe në tregun më të gjerë evropian.

Lexoni më shumë

Burimi: EBRD

Fotot nga: EBRD

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.