Këshilli bie dakord për mandatin e negocimit për udhëtimin pa viza në Kosovë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

30/11/2022

Këshilli bie dakord për mandatin e negocimit për udhëtimin pa viza në Kosovë

Ambasadorët e shteteve anëtare të BE-së ranë sot dakord për mandatin e negocimit të Këshillit për një rregullore për udhëtimin pa viza për shtetasit e Kosovës. Bazuar te ky mandat, presidenca do të fillojë negociatat me Parlamentin Evropian.

 

Projektligjet do t’i lejonin shtetasit e Kosovës që të udhëtonin në BE pa viza, për një periudhë qëndrimi 90-ditore brenda një periudhe 180-ditore. Sipas pozicionit të Këshillit, përjashtimi nga domosdoshmëria e vizës do të vihej në zbatim që në datën e fillimit të operacionit të European Travel Information and Authorisation System (ETIAS)  dhe pavarësisht situatës, jo më vonë se 1 janari 2024.

Read more

Burimi: European Union

Fotografia: European Union

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.