Младите европски амбасадори (YEAs) организираат работилници за медиумска информативна писменост во Србија и Црна Гора News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

7/11/2023

Младите европски амбасадори (YEAs) организираат работилници за медиумска информативна писменост во Србија и Црна Гора

На 24-ти и 25-ти октомври, Младите Европски Амбасадори (YEAs) успешно спроведоа серија работилници за Медиумска информативна писменост (MIL) во Нови Сад и Ниш, Србија, како и во Подгорица, Црна Гора. За време на овие работилници, Младите Европски Амбасадори имаа важна можност да го споделат своето знаење за теми поврзани со медиумите, новинарството и различните аспекти на медиумската писменост со своите колеги. Настаните беа овозможени благодарение на посветеноста и напорите на Младите европски амбасадори меѓу кои Бојана Мараш, Анѓела Мициќ, Маја Трајковиќ, Ања Кафеџиска, Теодора Цекиќ и Александра Грбовиќ Битиќ.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.