„Раскажи ни ја твојата приказна за европско наследство“ – отворен повик за ново финансирање за Деновите на европско наследство 2023 News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

20/01/2023

„Раскажи ни ја твојата приказна за европско наследство“ – отворен повик за ново финансирање за Деновите на европско наследство 2023

„Приказни за европско наследство“ е иницијатива за грантови за иновативни проекти развиени од страна на локалните заедници ширум Европа. Иницијативата е организирана од Европската комисија и Советот на Европа.

 

Деновите на европско наследство се настани кои ги зближуваат европските граѓани заедно да ја прослават, споделат и поддржат работата која се спроведува од заедниците во Европа. Нивната паневропска природа помага да се потенцира европската димензија и вредност на културното наследство. Преку приказните за европско наследство, се покануваат заедниците ширум континентот да ги споделат своите посебни приказни за културното наследство во Европа.

 

Краен рок за пријавување е 28. февруари 2023 година. Заинтересираните апликанти можат да ја достават својата апликација на англиски или француски јазик.

Read more

Извор на фотографии: Creative Europe

Извор: Creative Europe

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.