НАПРАВЕНО ОД НАС: Извонредната авантура заврши успешно! News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

20/06/2023

НАПРАВЕНО ОД НАС: Извонредната авантура заврши успешно!

Кампањата „Направено од нас – патување низ ЕУ-Западен Балкан“, поддржана од ЕУ и овозможена за вас од страна наWeBalkans, заврши со голем успех. Кампањата имаше за цел да поттикне позитивна перцепција за ЕУ кај луѓето од Западен Балкан, и обратно. На патувањето учествуваа 12 млади влогери, поточно динамични поединци од ЕУ и од Западен Балкан, кои тргнаа на заедничко патување низ Западен Балкан. Секој пар влогери ги документираше своите искуства и секојдневно споделуваа интересна онлајн содржина од патувањето.

 

Минатата недела, на 12 јуни 2023 година, влогерите имаа шанса да го посетат Берлимонт, седиштето на Европската комисија и се сретнаа со членовите на кабинетот на комесарот Вархелји како дел од завршниот настан на кампањата Направено од нас. Настанот беше шанса за влогерите да ја покажат својата најдобра содржина и да зборуваат за најнезаборавните моменти од патувањето, како и за тимот на Направено од нас да ги презентира прелиминарните резултати од кампањата. По првите презентации, влогерите го посетија седиштето на DG NEAR, каде што беа топло пречекани од Сигрид Бретел, вршител на должноста раководител на Одделението за меѓуинституционални односи и комуникации во DG NEAR. За време на оваа интеракција, влогерите имаа можност дополнително да ги споделат своите лични искуства од патувањето и влогирањето, како и вредните повратни информации и научените лекции од завршените патувања. Настанот заврши со разгледување на Брисел, што беше специјално организирано за влогерите да се збогуваат еден со друг и да го прослават завршувањето на проектот.

 

Кампањата започна на 18 април и продолжи до 30 мај, при што секоја недела фокусот се ставаше на еден од WB6партнерите. Влогерите покрија вкупно 18 проекти поддржани од ЕУ, 6000 км со автомобил и се сретнаа со интересни и инспиративни локални личности на патувањето, притоа прикажувајќи ги природните пејзажи, извонредните знаменитости и уникатното културно наследство што може да го понуди Западен Балкан. Дванаесетте влогери ги снимија своите искуства користејќи сопствена опрема и канали на социјалните медиуми, преточувајќи го патувањето во висококвалитетни содржини за на социјалните медиуми и на веб, фотографии и видеа, кои беа дистрибуирани на WeBalkans каналите.

 

За повеќе информации за ова возбудливо патување, ве молиме посетете ја Made of Us campaign page

Прочитај повеќе

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.