Младите европски амбасадори на Косово (YEAs) на средба со Советот на Европа News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

25/10/2023

Младите европски амбасадори на Косово (YEAs) на средба со Советот на Европа

На 20-ти октомври се одржа значаен состанок помеѓу Младите европски амбасадори на Косово (YEAs) и Канцеларијата на Советот на Европа во Приштина. Меѓу присутните беа Амина Каја, Елиента Цулај, Арјана Рудари и Таулант Ферати, сите претставници на YEAs. Со состанокот претседаваа Френк Пауер, директор на Канцеларијата на Советот на Европа во Приштина и Бетим Зланога. Средбата првично се фокусираше на деталното истражување на структурата, улогата и клучната улога на Советот на Европа во поддржувањето на основните принципи како што се: човековите права, демократијата и владеењето на правото.

 

Потоа, претставниците на Советот на Европа ги просветлија Младите европски амбасадори за кампањата„Блокирај ја омразата, сподели љубов“, наведувајќи ги проактивните чекори што се преземаат во рамките на оваа иницијатива. Состанокот заврши со конструктивен дијалог за потенцијалните придонеси на Младите европски амбасадори во активностите насочени кон борба против говорот на омраза.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.