Volonterski karavan Route WB6 obilazi osam gradova na Zapadnom Balkanu News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

11/03/2022

Volonterski karavan Route WB6 obilazi osam gradova na Zapadnom Balkanu

Volonterski karavan Route WB6 putuje! Ovaj jedinstveni kreativni karavan čine 40 Mladih evropskih ambasadora (YEA), volonteri Route WB6 i mladi novinara platforme Hajde sa cijelog Zapadnog Balkana. U okviru završne faze projekta Route WB6, koji promoviše mobilnost mladih, volontiranje i izgradnju mira u regionu, karavan ima za cilj da promoviše regionalnu razmjenu volontera i volontiranje mladih širom regiona. Volonterski karavan će u toku jedne sedmice obići osam gradova u kojima će mladi volonteri zajedno sa lokalnim partnerima učestvovati u akcijama zaštite životne sredine, na sastancima savjeta mladih, imaće niz susreta i kreativne radionice sa djecom, pomagaće u obnovi. Ova aktivnost se realizuje u saradnji sa mrežom Mladi evropski ambasadori.

 

Polazna tačka ovog putovanja bila je Podgorica 9. marta, a krajnja destinacija je Tirana 15. marta. Volonteri će posetiti Mostar, Sarajevo, Kopaonik, Prištinu i Bitolj, gde će uz druženje sa svojim vršnjacima doprinositi i lokalnim zajednicama.

 

Jedan od mladih evropskih ambasadora uključenih u Volonterski karavan Route WB6 rekao je: „Kao YEA, putovali smo Zapadnim Balkanom na studijska putovanja, bavili se ekološkim pitanjima, družili se, učestvovali na debatama, pjevali i plesali na festivalima. Izuzetno sam uzbuđen što ćemo se ovog puta pridružiti volonterskom karavanu Route WB6. Svi stremimo ka istom cilju: regionu koji prihvata evropske vrijednosti. Zato hajde da se udružimo u ovom karavanu, dijeleći put koji vodi ka pomirenju i stabilnosti i zajedničkoj evropskoj budućnosti regiona.“

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.