Kampanja Dijaloga mladih u Crnoj Gori News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

4/05/2022

Kampanja Dijaloga mladih u Crnoj Gori

Kampanja Dijaloga mladih, koja je nedavno pokrenuta u Crnoj Gori, ima za cilj podizanje svijesti o tome šta tačno znači učešće mladih i zašto je ono važno, kao i da se omogući mladima da se uključe u proces donošenja odluka o pitanjima koja ih se dotiču. Cilj kampanje je da se to postigne direktnim razgovorom sa mladim ljudima i organizacijama koje ih predstavljaju. Pažnja je usmjerena ka zapošljavanju mladih i raspravi o temama od interesa za mlade, uključujući garancije za mlade iz Ekonomskog investicionog plana EU za Zapadni Balkan.

 

Snimljen je i video pod nazivom #Say it loud, we hear you, koji poziva mlade ljude da učestvuju u dijalogu, što mogu da učine lično u svom gradu ili popunjavanjem upitnika na internetu.

 

Kampanju zajednički sprovode Delegacija EU u Crnoj Gori, EU Info centar i krovna organizacija Mreža mladih Crne Gore, kao i nadležna ministarstva: Ministarstvo ekonomskog razvoja, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uz podršku Savjeta za regionalnu saradnju, kao i veliki broj omladinskih organizacija – Evropska asocijacija omladinskih kartica, Crnogorsko udruženje studenata političkih nauka, Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu, Portal Makanje, Radio Krš, Studentski parlament, Savez srednjoškolaca Crne Gore i Savez mladih preduzetnika.

Saznajte više

Izvor: EU info centre Montenegro

Fotografija: EU info centre Montenegro

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.