Dvanaest seoskih kuća predato korisnicima RHP-a u Srbiji News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

21/02/2022

Dvanaest seoskih kuća predato korisnicima RHP-a u Srbiji

Tapije 12 seoskih kuća uručene su izbegličkim porodicama u opštini Vrbas u Srbiji. Kuće su kupljene u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) u Srbiji.

 

Zahvalivši se svima koji su učestvovali u programu sa strane RHP-a na svojoj novoj kući, Mirjana Šišić je rekla: „U kuću je ugrađena nova drvenarija. Ispred kuće je i klupa na kojoj ću sjedeti kada bude lijepo vrijeme. Iza kuće je prelijepa bašta, gdje ću saditi povrće i cvijeće. U kući može da se živi i to je sve što mi treba.“

 

Svečanosti uručivanja tapija prisustvovali su predstavnici Opštine, kao i Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova; Derek Džordž, zamjenik šefa za saradnju u ambasadi Švajcarske u Srbiji; Vladimir Cucić, Komesar za izbeglice i migracije RS i Violeta Samardžić, predstavnica UNHCR-a. Oni su takođe iskoristili priliku da posjete zgradu RHP-a u Vrbasu u kojoj je trenutno u izgradnji 14 stanova.

 

Evropska unija je najveći donator Regionalnog stambenog programa, a drugi veliki donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska i Sjedinjene Američke Države.

Izvor: RHP

Fotografija: RHP

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.