TEDxYouth@MarijinDvor, Sarajevo News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

15/02/2023

TEDxYouth@MarijinDvor, Sarajevo

TEDxYouth@MarijinDvor je najveći TEDxYouth događaj na Zapadnom Balkanu. Ovog puta događaj su organizovali Mladi evropski ambasadori (YEA) Hadžera Selimović i Ena Porca, a privukao je devet govornika sa Zapadnog Balkana i iz Evropske unije. Zvanični naziv ovogodišnjeg izdanja je „Reinventing the Future“.

 

Na ovogodišnjem događaju učestvovalo je petnaest Mladih evropskih ambasadora, a organizacionom dijelu doprinijelo je još šest. YEA iz Crne Gore Ivana Srećković bila je jedna od govornica na događaju. U svom govoru, naslovljenom Wo(Men) in Business: Is it a Man ‘s world?“, govorila je o rodnoj ravnopravnosti u poslovnom svijetu. Pored Ivane, govore su održali i YEA iz Bosne i Hercegovine, Anastasija Đorđa Bošančić i YEA sa Kosova, Fatbard Kabaši.

 

Teme drugih govornika odnosile su se na životnu sredinu, muziku, svijest o mentalnom zdravlju, istraživanje i slične teme.

 

U duhu ideja koje vrijedi širiti, TEDx je program lokalnih, samostalno organizovanih događaja koji okupljaju ljude kako bi podijelili iskustvo slično TEDTalk-u. Na TEDx događaju kombinuju se video snimci TEDTalks-a i govornici uživo, kako bi se izazvala živa diskusija i povezanost u maloj grupi. Ovi lokalni, samostalno organizovani događaji, brendirani su kao TEDx, gdje x služi kao oznaka za nezavisno organizovan TED događaj. TED konferencija pruža opšte smjernice za TEDx program, ali pojedinačni TEDx događaji su samostalno organizovani (u skladu sa specifičnim pravilima i propisima).

Saznajte više

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.