RYCO i EU proslavljaju uspjehe projekata podržanih u Albaniji News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

21/02/2022

RYCO i EU proslavljaju uspjehe projekata podržanih u Albaniji

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) organizovala je 3. februara u Tirani završni online događaj u okviru svog projekta „Unaprjeđenje saradnje mladih i razmjena mladih na Zapadnom Balkanu“. Na skupu su predstavljeni rezultati dva projekta iz Albanije podržana u okviru četvrtog RYCO-vog otvorenog poziva za podnošenje predloga projekata. U uvodnoj riječi, šef lokalnog predstavništva RYCO-a u Albaniji Krešnik Loka prokomentarisao je kako su mladi ljudi još jednom pokazali svoju posvećenost i interesovanje za upoznavanje i rad sa svojim vršnjacima iz regiona i naglasio da je ovim projektom trasiran put održivoj saradnji ne samo mladih, već i civilnog društva u regionu.

 

Projekti koje su podržali RYCO i EU u okviru četvrtog otvorenog poziva širom Zapadnog Balkana podstakli su pomirenje i regionalnu omladinsku saradnju, kao i jačanje kapaciteta civilnog društva da se prilagodi okolnostima koje je nametnula pandemija koronavirusa. Projekti su sprovedeni od februara do oktobra 2021.

 

Tokom faze podnošenja zahteva stiglo je 129 prijava, stvarajući 400 partnerstava u regionu. Ukupan iznos finansijskih sredstava za poziv bila je 333.000 eura.

Izvor: RYCO

Fotografija: RYCO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.