Četvrti regionalni forum o okončanju nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

24/11/2022

Četvrti regionalni forum o okončanju nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj

Četvrti regionalni forum o okončanju nasilja nad ženama, pod nazivom „Integrisane politike, inkluzivna partnerstva“, počeće 29. novembra. Forum koristi već postignuti momentum da se nadoveže na napredak koji je ostvaren u prethodnih pet godina kako bi postavio osnovu za nastavljanje dostignuća u pravcu okončanja nasilja nad ženama u regionu. Manifestaciju organizuje UN Women i saziva zajedno sa Savjetom Evrope, Evropskom unijom i nacionalnim ženskim strukturama Zapadnog Balkana.

 

Regionalni forum je jedini redovni mehanizam za okupljanje ključnih zainteresovanih strana na Zapadnom Balkanu za okončanje nasilja nad ženama (VAW). Ovogodišnji Forum će se baviti pitanjima vezanim za uspostavljanje nadzora femicida – mehanizama za praćenje femicida – na nacionalnom i regionalnom nivou, uključujući ispitivanje strategija i izazova onih koji su uspostavljeni drugdje u Evropi i širom svijeta. Fokus ovog događaja će takođe biti na jačanju saveza, mreža i platformi širom regiona i u lokalu, na unapređivanju saradnje između ženskih organizacija i pružalaca zdravstvene zaštite, kao i na razmatranju izazova i mogućnosti u jačanju mehanizama upućivanja žrtava na lokalnom i nacionalnom nivou.

 

Na Regionalnom forumu biće održana mješavina plenarnih i grupnih sesija o gore navedenim tematskim oblastima, kako bi se omogućile što korisnije diskusije. Eksperti iz regiona i izvan njega predstaviće analize zasnovane na dokazima i voditi rasprave kako bi se dogovorili o metodama i pristupima za sprovođenje intervencija za okončanje nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj.

Saznajte više

Fotografija: RCC

Izvor: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.